Dagbesteding

PiP dagbesteding biedt een rustige, huiselijke en prikkelarme plek.
Je krijgt passende begeleiding. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden.
Wat wil je en wat kan je?

Vaak is dat meer dan je denkt!

Activiteiten

In een vertrouwde omgeving werken we samen aan het maken van de mooiste woonspullen en cadeaus. Met uitstekend gereedschap in een gezellig ingerichte werkplaats. We leren jou met allerlei materiaal werken. Hierbij gebruiken we verschillende technieken. We maken bijvoorbeeld kleine meubels, verlichting en accessoires van textiel. Maar ook kleine cadeautjes en nog veel meer. De producten maken we vooral van restmateriaal. Zoals hout, stof, glas en blik.

Ook geven we tweedehands meubeltjes een tweede leven. We knappen ze op naar wens en smaak van de klant. We zijn dus volop bezig met up-cycling!

Jij bent het middelpunt

Jij bent van A tot Z betrokken bij het proces.  Dat wil zeggen; het ontwerp, maken én verkopen van het product. We werken ook in opdracht. Voor particulieren en plaatselijke ondernemers. Wij bieden arbeidsmatige werkzaamheden aan. Die passen bij jouw wensen en kunnen. Je krijgt een actieve werkplek. Hierdoor leer en doe je ervaring op. Jouw groei is belangrijk. Zo maken we een fijne ruimte voor jong en oud. Plezier staat voorop!

 

Kom gerust een keer langs, we vinden het leuk om jou te leren kennen!

Is PiP dagbesteding iets voor jou?

Dan is PiP dagbesteding zeker iets voor jou!

Onze deelnemers zijn (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychiatrische beperking, zoals bijvoorbeeld Syndroom van Down, Autisme (ASS), AD(H)D, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

PiP biedt een rustige, huiselijke en prikkelarme plek met passende begeleiding. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden, wat wil je en wat kan je. En vaak is dat meer dan je denkt.

Eerst sfeerproeven?

Wil je eerst sfeerproeven voordat je je aanmeldt? Dat kan! Bij PiP dagbesteding is het mogelijk om een hele dag of een dagdeel mee te lopen. Natuurlijk zonder verplichtingen. Zo kan je kijken of PiP dagbesteding voor jou de geschikte plek is. Loop je een hele dag mee? Dan ga je aan het eind van de dag naar huis met een uniek zelfgemaakt product. Daar zorgen we samen voor! Hoe leuk is dat?

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden?
Neem contact op met Helga Kabbedijk op telefoonnummer 06 – 251 66 846 of gebruik ons contactformulier.

We vinden het leuk om jou te leren kennen!

 

Aanmelden

Voorwaarden

PiP dagbesteding biedt (arbeidsmatige) dagbesteding aan in de regio Haaglanden. Dat wil zeggen: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Pijnacker-Nootdorp en het Westland.

Voor deelname aan PiP dagbesteding is een PGB indicatie groepsbegeleiding uit de WMO of WLZ nodig. Heb je op dit moment een ZIN indicatie? Bespreek dan met jouw ouder(s), begeleider(s) of zorgaanbieder dat je graag aan de slag wilt bij PiP dagbesteding.

Heb je nog geen indicatie? Hieronder lees je kort iets over de WMO en de WLZ. Ook lees je waar je terecht kunt met vragen.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

De gemeente voert de WMO uit. Zij zorgt ervoor dat je zelfstandig kunt blijven wonen. Daarnaast zorgt ze ervoor dat je de zorg en ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Heb je vragen over de WMO? Neem dan contact op met MEE of met een sociaal wijkteam in jouw gemeente. Geef bij hen aan dat je graag aan de slag wilt bij PiP dagbesteding.

Wet Langdurige Zorg (WLZ )

De WLZ is voor langdurige zorg en ondersteuning. Vaak voor mensen die in een woonvoorziening wonen. Voor mensen die op zichzelf wonen met begeleiding. Maar ook voor mensen die bij hun ouders wonen.

Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) is een organisatie die zegt of jij zorg kunt krijgen uit de WLZ.

Heb je vragen over de WLZ? Neem dan contact op met MEE (www.MEE.nl) of met CIZ (www.CIZ.nl).

Geef bij hen aan dat je graag aan de slag wilt bij PiP dagbesteding.